• Lize

Bobby jas!

De nieuwste Fibremood is uit en ik mocht alvast een eerste patroontje maken. Ik koos voor de Bobby jas, ook al is die oorspronkelijk bedoelt voor kindjes. Uit ervaring weet ik dat ik meestal wel in de grootste kindermaat pas, en de Bobby jas zag er mij lekker oversized uit, dus dit ging wel lukken.

Het was een beetje last-minute knippen en naaien, ik maakte het mezelf ook niet makkelijker door de jas te willen dubbelen en omkeerbaar maken... Normaal wordt de Bobby jas afgewerkt met een biais, ik had niet alleen geen passende biais in huis, maar mijn eerste uitvoering van de jas was zo dunnetjes, dat ik besloot hem te dubbelen. Win win, want zo had ik een warmere jas, en moest ik niet meer op zoek naar biais.Gelukkig heb ik een gigantische stofvoorraad en vond ik een bijpassend stofje. De jas was nog ruim genoeg voor een extra laagje, dus een tweede Bobby jasje werd geknipt en in elkaar gezet. Dan was het even zoeken om de twee in elkaar te naaien. (Die mouwen! Ik krijg altijd eerst een soort rare lus, vooraleer ik besef dat ik fout bezig ben en dus alles weer mag lostornen. Elke keer opnieuw loop ik er in. )


Op deze manier is mijn jasje heerlijk warm geworden, misschien iets te koud nog voor de echte wintermaanden, maar voor nu nog perfect en zeker in het voorjaar zal hij nog van pas komen! Een volgende zou misschien wel 5 centimeter langer mogen, want nu kan er langs onder wel nog koude wind komen. Wie dit onmiddellijk wil vermijden, kan natuurlijk ook gewoon de lange versie maken ervan! Want ja, deze optie is er ook voor deze jas, gewoon inbegrepen in het patroon!42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven