• Lize

Comfortabel de winter door

Wat betreft kledij gaat mijn voorkeur meestal naar warm en comfortabel, lees: truien en broeken. Zeker in de herfst en de winter, in de zomer durf ik mij wel nog eens wagen aan een kleedje of rokje, maar van zodra het oktober wordt komen de kleedjes amper uit de kast. Ik heb nochtans enkele kleedjes of rokjes speciaal voor de koudere maanden, maar zelfs met panty's/kousen heb ik het hier niet warm genoeg mee. Zonde toch!

Toen ik dus de Dolga zag uit het nieuwe I love rokjes en broeken - naaiboek, besloot ik onmiddellijk om deze rok eerst te maken. Een lange rok uit french terry lijkt me zeker warm genoeg voor de herfst! Misschien zelfs nog in de winter met dikkere panty's onder. En ik kan er gewoon mijn sneakers onder aan doen, voor een heerlijke sportieve look, dus comfortabel tot en met!


Het voorbeeld in de boek vond ik zodanig mooi, dat ik besloot om deze te kopiëren. De stof is een french terry uit een vorige wintercollectie van See you at six, dankzij de warmgroene kleur en de subtiele print is deze ideaal voor de winter. In de matentabel viel ik zowat tussen de maten in, en omdat ik te lui was om te graderen, nam ik gewoon mijn heupmaat als leidraad en zou dan achteraf wel zien hoe lang hij valt. In de tailleboord zit een koordje, dus daar kon ik aanspannen waar nodig.


Het in elkaar steken gaat vlot, alle stappen zijn duidelijk uitgelegd, dus hier had ik geen enkel probleem mee. Er zijn ook verschillende opties voor lang/kort/1 split/2 splitten, dit staat ook duidelijk bij de uitleg wat je kan aanpassen voor welke optie. Ik koos dus voor lang met maar 1 split aan de rechterkant. Het enige probleem dat ik uiteindelijk bleek te hebben was inschatten wat de 'juiste' lengte was. Met 153 centimeter vallen kledingstukken altijd wel te lang, dus ik moest sowieso inkorten. Alleen, wat is nu de 'juiste' lengte volgens het model in de boek en wat is 'hip' en wat is 'fout'? Op goed geluk, kortte ik de panden 5

centimeter in en ben best wel tevreden met het resultaat! Wat denken jullie?


280 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven