• Lize

Het is gelukt!

Al sinds vorige herfst had ik het plan om een jumpsuit te naaien voor mezelf, ik speelde al langer met het idee, maar vond dan pas het geschikte patroon. Een jumpsuit vond ik altijd wel al mooi, ik durfde er alleen nooit eentje kopen voor mezelf omdat ik schrik had dat het me niet zou staan. Toen ik het voorbeeld van de Marieke jumpsuit van Ikatee zag, in simpel jeans met omgeslagen boordjes, was ik om. Een stoerdere jumpsuit in eenvoudige jeans, dat past sowieso toch iedereen?

Het duurde dus wel eventjes vooraleer ik begon met het naaien ervan. De stof had ik al tijden liggen, het was bedoeld als teststofje, eentje dat ik ooit eens aan een spotprijsje had gekocht. Ook jeanskleurig, maar met roze bloemetjes op, in mijn hoofd leek dit wel nog haalbaar voor een vrouwelijke, stoere jumpsuit. Ergens in februari knipte ik alle onderdelen uit, verstevigde waar nodig en alles belandde samen terug in een bak. Pas 2 weken geleden, toen manlief nog eens op reis mocht voor zijn werk en ik in vakantie was, had ik plots de tijd en energie om eraan te beginnen naaien. Op 2 dagen tijd zat de jumpsuit zowaar in elkaar!


Het naaien ging behoorlijk vlot, ondanks de (beperkte) uitleg in het Engels. Ja, ik moest soms wel eens serieus nadenken en de tekeningen bestuderen, maar ik ben gelukkig nergens echt de fout in gegaan. Tijdens het naaien had ik al een 'pyjamagevoel', dus ik wou pas passen toen de jumpsuit volledig in elkaar zat. Anders was de kans groot dat ik - mezelf kennende - de jumpsuit niet verder zou afgewerkt hebben.
Nu hij volledig af is en gelukkig goed past, twijfel ik nog steeds een beetje. Door de roze bloemetjesprint heeft het wel wat weg van een pyjamastofje en het geheel doet me een beetje aan 'homewear' denken. Manlief is ook niet razend enthousiast, want toen ik het gisteren aandeed naar een feestje, zei hij doodleuk: 'Allez, ik snap niet dat mensen daarin willen rondlopen, dat is toch een onesie'.

Jullie zijn dus meer dan welkom om mijn twijfel weg te nemen! Of om die juist te bevestigen indien nodig, laat maar weten wat je er van vindt!


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Made for me