• Lize

Voor alles een eerste keer

Het was supermoeilijk kiezen welk patroon ik zou maken voor de nieuwe linkparty van Fibremood! Je zal zien, er staan heel wat toppatroontjes in de nieuwe editie. Uiteindelijk besloot ik om mijzelf een schop onder mijn gat te geven en al mijn angsten opzij te zetten, want ik koos voor een broek! Een echte broek met rits, knoop, zakken en supermooie details. Iets wat ik al keilang wil maken, maar steeds vooruitschoof uit angst voor de rits. De deadline zorgde ervoor dat ik het wel moest proberen en ik kon natuurlijk altijd een hulplijn inschakelen indien nodig.


De keuze voor de stof was snel gemaakt, er werd curdoroy aangeraden en laat dat nu mijn favoriete winterstof zijn. Warmer dan een gewone jeansbroek en o zo comfortabel. Uit mijn voorraad diepte ik een mooie lichtblauwe versie met fijne ribbel, een bijpassende rits was snel gevonden en ik kon beginnen knippen.Het aantal patroondelen lijkt veel, maar valt op zich supergoed mee, de beschrijving is zodanig duidelijk dat je onmiddellijk weet wel stuk waar moet en door de verschillende deeltjes krijg je een speels effect in het voorpand. Bij het stuk van de rits kreeg ik het weer even Spaans benauwd, al was dit helemaal voor niets nodig! Had ik geweten dat het zo eenvoudig was om een broekrits in te zetten, had ik dit al veel eerder gedaan! Zo blij dat ik was wanneer alle stappen gewoon lukten en netjes op elkaar volgden zonder tornen of gevloek. Dit patroon is een toppertje voor mij en zal ik zeker nog opnieuw maken.


Heerlijk die voldoening van een moeilijker kledingstuk (in mijn ogen) in elkaar te zetten....


364 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven